02 Φεβ

Πως να επιλέξετε πάροχο Web Hosting

Η επιλογή μιας εταιρείας Web Hosting από τον τεράστιο κατάλογο των εταιρειών Web Hosting, σίγουρα δεν είναι μια εύκολη υπόθεση.

Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες εταιρείες παροχής Web Hosting η κάθε μια με τα θετικά της και τα αρνητικά της.
Σε αυτό το άρθο θα δούμε τι πρέπει να προσέξετε ώστε να επιλέξετε την εταιρία και το πακέτο Web Hosting που σας ταιριάζει.
Αρχικά και σαν πρώτο μέλημα σας θα είναι να οριοθετήσετε τις ανάγκες της ιστοσελίδας σας προσωπικής ή επαγγελματικής και από εκεί και περά συγκρίνετε τα πακέτα φιλοξενίας, διαβάστε κριτικές και απόψεις για την κάθε εταιρία.
Παρακάτω θα δούμε έναν μίνι οδηγό με τα βασικότερα που πρέπει να ελέγξετε σε μια εταιρεία, πριν τη αγορά του πακέτου Web Hosting.

1. Συμβατότητα λειτουργικού και Servers της εταιρείας με τις δικές σας ανάγκες τι εννοούμε εάν οι ανάγκες σας απαιτούν Windows Web Hosting και η εταιρεία Web Hosting προσφέρει μόνο Linux Web Hosting, τότε δυστυχώς θα πρέπει να ψάξετε για άλλη εταιρεία φιλοξενίας.

2. Θα πρέπει να δείτε αν οι εφαρμογές που θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε(π.χ. WordPress, Joomla, Drupal,Eshop,κτλ) να είναι συμβατές με την εταιρεία που επιλέξατε με έκδοση Php,Mysql…). Συνήθως, οι εταιρείες έχουν πάντα εγκατεστημένη την τελευταία και προτελευταία έκδοση , όλες οι γνώστες εφαρμογές είναι συμβατές με κάθε Stable έκδοση.
3. Αποφύγετε τις εταιρίες που σας δίνουν αμέτρητο χώρο στον δίσκο αυτό είναι ουτοπικό διαφημιστικό τρικ και κατά 99% η θα υπάρχει πολίτικη ορθής χρήσης η θα υπάρχουν απαγορεύσεις στους όρους χρήσης. Καλό είναι να επιλέγεται ένα πακέτο που καλύπτει τις ανάγκες σας και η εταιρία να προσφέρει αναβάθμιση σε αυτό ένα την χρειαστείτε στο επόμενο πακέτο.
4. Ταχύτητα Servers
Σίγουρα δε θα θέλατε να φεύγουν οι επισκέπτες από την ιστοσελίδα σας γιατί αργεί πολύ να φορτώσει. Αυτό μπορεί να συμβαίνει είτε επειδή βρίσκεται ο Server κάπου μακριά (π.χ. στην Αμερική ).
Δοκιμάστε να ρωτήσετε για έναν δοκιμαστικό λογαριασμό πριν την αγορά. Αρκετές εταιρίες δίνουν δοκιμαστικούς λογαριασμούς με χρέωση 0.01€ .
5. Πίνακας ελέγχου
Εαν είστε ήδη εξοικειωμένοι με κάποιο πίνακα ελέγχου Cpanel,Plesk Onyx θα θέλατε και ο καινούργιος πάροχος σας να έχει τον ίδιο πίνακα ελέγχου.

6. Εγγύηση επιστροφής χρημάτων
Η εταιρία που θα επιλέξετε θα πρέπει να προσφέρει εγγύηση επιστροφής χρημάτων για κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα.

7. Εξυπηρέτηση Πελατών Support
Η εταιρία που θα επιλέξετε θα πρέπει να προσφέρει Support 24/7 μέσω Email & Ticket System και μέσω τηλεφώνου.

Εμείς σαν εταιρία φιλοξενίας σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα το Domain Market που προσφέρει όλα τα παραπάνω για να δεις στα πακέτα Web Hosting σε Cpanel , Plesk Onyx κάνε κλικ στα πακετα Web Hosting απο το Domain Market.

Share this