02 Φεβ

Πως να επιλέξετε πάροχο Web Hosting

Η επιλογή μιας εταιρείας Web Hosting από τον τεράστιο κατάλογο των εταιρειών Web Hosting, σίγουρα δεν είναι μια εύκολη υπόθεση.

Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες εταιρείες παροχής Web Hosting η κάθε μια με τα θετικά της και τα αρνητικά της.
Σε αυτό το άρθο θα δούμε τι πρέπει να προσέξετε ώστε να επιλέξετε την εταιρία και το πακέτο Web Hosting που σας ταιριάζει.
Αρχικά και σαν πρώτο μέλημα σας θα είναι να οριοθετήσετε τις ανάγκες της ιστοσελίδας σας προσωπικής ή επαγγελματικής και από εκεί και περά συγκρίνετε τα πακέτα φιλοξενίας, διαβάστε κριτικές και απόψεις για την κάθε εταιρία.
Παρακάτω θα δούμε έναν μίνι οδηγό με τα βασικότερα που πρέπει να ελέγξετε σε μια εταιρεία, πριν τη αγορά του πακέτου Web Hosting.

1. Συμβατότητα λειτουργικού και Servers της εταιρείας με τις δικές σας ανάγκες τι εννοούμε εάν οι ανάγκες σας απαιτούν Windows Web Hosting και η εταιρεία Web Hosting προσφέρει μόνο Linux Web Hosting, τότε δυστυχώς θα πρέπει να ψάξετε για άλλη εταιρεία φιλοξενίας.

2. Θα πρέπει να δείτε αν οι εφαρμογές που θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε(π.χ. WordPress, Joomla, Drupal,Eshop,κτλ) να είναι συμβατές με την εταιρεία που επιλέξατε με έκδοση Php,Mysql…). Συνήθως, οι εταιρείες έχουν πάντα εγκατεστημένη την τελευταία και προτελευταία έκδοση , όλες οι γνώστες εφαρμογές είναι συμβατές με κάθε Stable έκδοση.
3. Αποφύγετε τις εταιρίες που σας δίνουν αμέτρητο χώρο στον δίσκο αυτό είναι ουτοπικό διαφημιστικό τρικ και κατά 99% η θα υπάρχει πολίτικη ορθής χρήσης η θα υπάρχουν απαγορεύσεις στους όρους χρήσης. Καλό είναι να επιλέγεται ένα πακέτο που καλύπτει τις ανάγκες σας και η εταιρία να προσφέρει αναβάθμιση σε αυτό ένα την χρειαστείτε στο επόμενο πακέτο.
4. Ταχύτητα Servers
Σίγουρα δε θα θέλατε να φεύγουν οι επισκέπτες από την ιστοσελίδα σας γιατί αργεί πολύ να φορτώσει. Αυτό μπορεί να συμβαίνει είτε επειδή βρίσκεται ο Server κάπου μακριά (π.χ. στην Αμερική ).
Δοκιμάστε να ρωτήσετε για έναν δοκιμαστικό λογαριασμό πριν την αγορά. Αρκετές εταιρίες δίνουν δοκιμαστικούς λογαριασμούς με χρέωση 0.01€ .
5. Πίνακας ελέγχου
Εαν είστε ήδη εξοικειωμένοι με κάποιο πίνακα ελέγχου Cpanel,Plesk Onyx θα θέλατε και ο καινούργιος πάροχος σας να έχει τον ίδιο πίνακα ελέγχου.

6. Εγγύηση επιστροφής χρημάτων
Η εταιρία που θα επιλέξετε θα πρέπει να προσφέρει εγγύηση επιστροφής χρημάτων για κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα.

7. Εξυπηρέτηση Πελατών Support
Η εταιρία που θα επιλέξετε θα πρέπει να προσφέρει Support 24/7 μέσω Email & Ticket System και μέσω τηλεφώνου.

Εμείς σαν εταιρία φιλοξενίας σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα το Domain Market που προσφέρει όλα τα παραπάνω για να δεις στα πακέτα Web Hosting σε Cpanel , Plesk Onyx κάνε κλικ στα πακετα Web Hosting απο το Domain Market.

Share this
01 Φεβ

Τι είναι Domain Names

Το Domain Naming System είναι μία ιεραρχική μέθοδος ονομασίας υπολογιστών στο Internet.  Ένας DNS διατηρεί μία βάση δεδομένων από ονόματα host και IP διευθύνσεις.

Κατά συνέπεια, όταν ένα ερώτημα αποστέλλεται σε έναν DNS server, θα απαντηθεί με το όνομα του host αντί με μία αριθμητική διεύθυνση.

Αυτό το όνομα είναι αυτό που βλέπουμε στην γραμμή διευθύνσεων του browser μας.

Για παράδειγμα, αν το Domain Name domainname.gr φιλοξενείται σε έναν server με IP διεύθυνση την 100.88.23.23, τότε ο Domain Name Server θα μετατρέψει το όνομα domainname.gr σε αυτήν την IP.

Επί της ουσίας θα ήταν πολύ δύσκολο να θυμόμαστε τις IP  από τα Website που μπαίνουμε  και με αυτόν τον τρόπο μετατρέπετε το Domain Name στην IP που στεγάζεται το website

Τα καταχωρημένα Domain Names πρέπει να αναφέρουν τουλάχιστον 2 Name Servers, έναν Primary Name Server και έναν Secondary Name Server.

Ο DNS Server είναι επίσης υπεύθυνος για τη διανομή των πληροφοριών μίας Domain Name ζώνης κοινος MX, μεταφράζοντας το Domain Name σε μία IP διεύθυνση, και καθορίζοντας τον υπεύθυνο Mail Server για την διανομή των Emails.

Share this
01 Φεβ

Τι είναι Web Hosting;

Το Web Hosting φιλοξενία ιστοσελίδων είναι ένα μια διαδικτυακή υπηρεσία που επιτρέπει σε ιδιώτες και εταιρείες να διαθέτουν μία ιστοσελίδα συνεχώς αναρτημένη στο internet, χωρίς να χρειάζεται να επιβαρύνονται με το κόστος του ανάλογου εξοπλισμού (π.χ. server) ή την ανάγκη εξυπηρέτησης μεγάλου αριθμού εξωτερικών συνδέσεων και εύρους σύνδεσης (bandwidth).
Αυτό το αναλαμβάνουν οι εταιρίες φιλοξενίας ιστοσελίδων (web hosts) που προσφέρουν χώρο στον διακομιστή τους καθώς και μέρος της σύνδεσής τους στο δίκτυο.
Ο όρος Web Hosting αναφέρεται στη διαδικασία με την οποία ο ιδιοκτήτης μίας ιστοσελίδας ενοικιάζει χώρο σε υπολογιστές (servers) για να τοποθετήσει τα αρχεία του ή και την ηλεκτρονική αλληλογραφία του. Τα αρχεία αυτά, που στοιχειοθετούν την ιστοσελίδα του, προσφέρονται μέσω ασφαλούς δικτύου αδιάλειπτης παροχής στους επισκέπτες.
Η διαχείριση για ένα ιστότοπο από τον ιδιοκτήτη του, μπορεί να γίνει μέσω προγραμμάτων απομακρυσμένης σύνδεσης ή από τον περιηγητή ιστού (browser) μέσω πρόσβασης σε έναν πίνακα ελέγχου (control panel), το οποίο δίνει τη δυνατότητα διαχείρισης των emails, των αρχείων, των στατιστικών επισκεψιμότητας του ιστότοπου, των εγκατεστημένων εφαρμογών και διαθέσιμων τεχνολογιών κ.α.
Ο ιδιοκτήτης του ιστότοπου μπορεί να ανεβάζει τα αρχεία του μέσω προγράμματος (FTP client) στο διακομιστή φιλοξενίας, να διαχειρίζεται τους λογαριασμούς ηλεκτρονικής αλληλογραφία (email accounts) και να εγκαθιστά τις επιθυμητές διαδικτυακές εφαρμογές στον ιστότοπό του (ιστολόγιο / blog κλπ..). Μερικοί από αυτούς τους πίνακες ελέγχου φιλοξενίας είναι το Cpanel, το Plesk, κ.α.
Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 πολλές εταιρείες ξεκίνησαν να δραστηριοποιούνται στον τομέα της παροχής φιλοξενίας, καθώς η ανάγκη για σταθερή και συνεχή διαδικτυακή παρουσία άρχισε να γίνεται επιβεβλημένη. Τη δεκαετία του 2000 η βιομηχανία του Web Hosting γνώρισε τεράστια άνθηση πρώτα στις Η.Π.Α. κι έπειτα και στην Ευρώπη, ακολουθώντας την μεγάλη ζήτηση για υπηρεσίες φιλοξενία από ιδιώτες κι επιχειρήσεις, για τη στέγαση της ιστοσελίδας τους.

Πακέτα Φιλοξενίας

Κάθε εταιρεία που παρέχει φιλοξενία σε ιδιοκτήτες ιστοσελίδων διαθέτει πακέτα hosting με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τιμές. Ανάλογα με τη χρήση και την αναμενόμενη κίνηση της ιστοσελίδας ο ενδιαφερόμενος επιλέγει το πακέτο που του ταιριάζει καλύτερα. Η προσφορά χαρακτηριστικών εξελίσσεται παράλληλα με την τεχνολογία των υπολογιστών αλλά και τη διάδοση του διαδικτύου ως μέσου επικοινωνίας και συναλλαγών. Δεν είναι ασυνήθιστο τα χαρακτηριστικά των πακέτων να αλλάζουν συχνά, προσφέροντας ακόμα περισσότερες δυνατότητες, ταχύτητα και υπηρεσίες.

Τα πακέτα φιλοξενίας μπορούν χοντρικά να κατηγοριοποιηθούν στις παρακάτω οικογένειες :

  • Shared Hosting, όπου παρέχεται μέρος του διακομιστή και στον οποίο φιλοξενούνται και άλλοι χρήστες.
  • Reseller Hosting, όπου παρέχεται η δυνατότητα να μεταπωληθεί χώρος και λοιπά εργαλεία φιλοξενίας ιστοσελίδων.

Επίσης, τα πακέτα φιλοξενίας έχουν τις εξής παραμέτρους:

  • Λειτουργικό Σύστημα (Windows, Linux, BSD ή άλλο)
  • Αποθηκευτικός Χώρος / Επεξεργαστική ισχύς / Μνήμη RAM
  • Μέγιστος αριθμός βάσεων δεδομένων που μπορεί να δημιουργηθούν
  • Διαθέσιμο εύρος ζώνης
  • Πίνακας διαχείρισης (cPanel, Plesk)
  • Αριθμός τομέων (Domain Names) και υποτομέων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν.
Share this

© 2017-2020 webhosting.net.gr. All rights reserved.